Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ιωάννινα : Η μεγάλη αγκαλιά της λίμνης

Στη μέση το νερό, τριγύρω βουνά και αρκετό πράσινο. H πόλη των Iωαννίνων συνδυάζει τη γραφικότητα των χωριών της Hπείρου με τις ευκολίες μιας σύγχρονης πόλης, που περπατιέται, γνωρίζεται, αγαπιέται. Aπλωμένη στις όχθες της Παμβώτιδας, ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

 


Εδώ όλα έχουν την ιστορία τους. Aπό τον οικισμό μέσα στο κάστρο μέχρι το παραλίμνιο και από την οδό Aνεξαρτησίας μέχρι τα μικρά μαγαζάκια τέχνης, η πόλη αποκαλύπτει την Iστορία της σε κάθε βήμα. Kαι οι άνθρωποί της νιώθουν υπερήφανοι για αυτήν. Aπό τον σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της. Tην κληρονομιά που άφησαν οι μεγάλοι ευεργέτες και οι καλλιτέχνες που γεννήθηκαν σε αυτήν. Aπό τον τρόπο που οι σημερινοί Γιαννιώτες διηγούνται τους θρύλους και τις ιστορίες της. Aπό τους νέους που επιστρέφουν εκεί όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο των σπουδών τους. Kαι από τις νοικοκυρές που εξακολουθούν να κατασκευάζουν παραδοσιακά ηδύποτα και γλυκά.




Απολαύστε μια βόλτα στα χειμερινά Ιωάννινα .

Kasabian Days Are Forgotten


DESIGN LAB II

Αν το πρώτο Design Lab@Thessaloniki τον Φεβρουάριο επιβεβαίωσε την έντονη σχέση της Β. Ελλάδας με το design και τις εφαρμογές του, η δεύτερη διοργάνωση, το Σάββατο 1 Οκωβρίου, αποτελεί και πάλι σημείο αναφοράς για αρχιτέκτονες, διακοσμητές, κατασκευαστές μα και end users/επαγγελματίες. Ανάμεσα στη ΔΕΘ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου- το Designlab κατακτά μια μόνιμη θέση στο ημερολόγιο της Θεσσαλονίκης και γίνεται θεσμός .


Το πρώτο Design Lab@Thessaloniki επισκέφθηκαν συνολικά 1153 επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Ο πήχης τοποθετήθηκε εξαρχής ψηλά. σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, το δεύτερο Design Lab@Thessaloniki έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πάει ακόμη καλύτερα και να αποτελέσει –παρά το γενικότερο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον- καταλύτη θετικών εξελίξεων μα και σημείο συνάντησης για τις σημαντικότερες και πιο δραστήριες εταιρείες υλικών, επίπλων ή αντικειμένων design με επιχειρηματική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα (ή/και τα Βαλκάνια).
Στον ατμοσφαιρικό, industrial χώρο της Γ’ Αποθήκης και φέτος τον Οκτώβριο ελάτε να δούμε μαζί από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν σε κάθε εφαρμογή του design (αρχιτεκτονικό, interior και industrial) μα και να αναδειχθούν οι σημαντικότερες νέες του τάσεις σε υλικά, έπιπλα και αντικείμενα design/αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Peter & The Magician Love in Rimini


Abbie Gale - Lovesong ft.Vassilikos


Λόλεκ live @ Κoo-Koo

Λόλεκ live
Κoo-Koo

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Το φθινόπωρο του 2009 έκανε μία από τις πρώτες του εμφανίσεις ως "Lolek" στη σκηνή του Koo-Koo. Τότε υπήρχε μόνο ένα άλμπουμ το "alone" και ο Γιάννης Αναγνωστάτος ήταν ο νέος μουσικός που "κέρδισε" το κοινό. Έκτοτε ακολούθησαν πολλές συναυλίες και live εμφανίσεις, προέκυψαν συνεργασίες (Matt Elliott) και ρεμπέτικοι πειραματισμοί επί σκηνής, προστέθηκε ένα δεύτερο άλμπουμ στο ενεργητικό του.
Και επειδή η ζωή κύκλους κάνει, ο Λόλεκ με τη νέα μπάντα του, τους δύο δίσκους του, τα καινούργια τραγούδια που ετοιμάζει με τον Βελερεφόντη, θα ανέβει και πάλι στη σκηνή του Κoo-Koo στις 16 Οκτωβρίου...

Doors open @ 21.00
Είσοδος: 12 ευρώ με ποτό
 

Κοο-Κοο Live Music Bar
Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 3450930, 693 3331003
www.kookoo.gr

Joanna Drigo live στο «Σταυρό του Νότου club

Joanna Drigo live
στο «Σταυρό του Νότου club»

την Τρίτη 4 Οκτωβρίου


Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου η Joanna Drigo επιστρέφει στο club του «Σταυρού του Νότου» για μια μοναδική παράσταση. Ξεχάστε ό,τι έχετε δει μέχρι τώρα! Σε ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, η Joanna Drigo θα παρουσιάσει μια παράσταση με κεντρικό θέμα τον Έρωτα στα άκρα και τις διαφορετικές πλευρές του μέσα απ’ τα μάτια μιας γυναίκας.

Μέσα απ’ τα κομμάτια που θα ερμηνεύσει, όλα ετερόκλητα μεταξύ τους, θα τη δούμε να ερωτεύεται, να αγαπάει, να παθιάζεται και να πονάει. Οι εξαιρετικές της ερμηνευτικές δυνατότητες σε συνδυασμό με την αμεσότητα και τη ζεστή της παρουσία, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πότε ρομαντική και πότε δυναμική.
Απ’ το πρόγραμμα δε θα λείψουν και κομμάτια δικά της που όλοι έχουμε αγαπήσει («Αλλεργία στις δεσμεύσεις» και η «Βίκυ») καθώς επίσης και κομμάτια απ’ την επερχόμενη δισκογραφική της δουλειά, που θα ακουστούν για πρώτη φορά! Με άκρως ανανεωμένο ήχο, η Joanna Drigo υπόσχεται να χαρίσει μια παράσταση που θα κλιμακώσει τα συναισθήματα στο κοινό και θα μας κάνει όλους να ταυτιστούμε..


Μαζί της παίζουν οι:
Κοσμάς Μπρούσαλης (Τύμπανα),
Γιάννης Δημάκος (Κιθάρα),
Ιάσονας Καφετζής (Κιθάρα),
Γιάννης Πριόβολος (Μπάσο)

Μikro στο Club του Μύλου!

Μikro στο Club του Μύλου
στο Club του Μύλου, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

guest band: LIEBE

Με καινούρια τραγούδια στο ενεργητικό τους, οι ΜIKRO επιστρέφουν στον τόπο του “εγκλήματος” , τη Θεσσαλονίκη, για μία συναυλία το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Μύλο.

«Είμαστε όλοι μαζί» ο τίτλος του cd single που κυκλοφόρησε στο internet πρόσφατα, για να ταράξει τα νερά της ελληνικής δισκογραφίας, με τον ρηξικέλευθο στίχο στα γνωστά μονοπάτια της electro μουσικής.
Το όνομά τους είναι το πρόθεμα μονάδα μέτρησης που έχει συσχετιστεί με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι Θεσσαλονικείς ΜIKRO, συνεχίζουν να πειραματίζονται στους σύγχρονους ηλεκτρονικούς ρυθμούς, αξιοποιώντας τις επιρροές τους από την electro pop των 80's. Μαζί με την τελευταία τους δουλειά, θα ερμηνεύσουν τραγούδια που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.


Ώρα Έναρξης :21.30
Είσοδος : 21.00

Τιμές Εισιτηρίων (ταμείο) 15€ Προπώληση 15€

Προπώληση Εισιτηρίων : Dosera Arts Entertainment 
Metropolis Store, Τσιμισκή 33
Musicland Store ( Tickethouse) - προέκταση Μητροπόλεως 102
Sadra Fellini Stores - Εγνατίας 30 & Μ. Αλεξάνδρου 9, Εύοσμος.


Πολυχώρος Μύλος
Αν. Γεωργίου 56
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 510081  

Occasional dream & Take The Money στην μουσική σκηνή Αυλαία!

Occasional dream & Take The Money
στην μουσική σκηνή Αυλαία
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου


Οι μουσικοί πειραματισμοί είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τους Occasional Dream. Στη μουσική τους κυριαρχούν τα φυσικά όργανα που την οδηγούν σε δρόμους ανατολίτικους, πολλές φορές όμως διασταυρωμένους με στοιχεία jazz ή rock. Ούτι, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, νέι, φλογέρα, τσέλο αποτελούν...μερικά μόνο από τα όργανα που χρησιμοποιεί το συγκρότημα! Ο στίχος πειραματίζεται ανάμεσα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Οι Occasional dream είναι οι:
Γιώργος Καλούδης: τσέλο
Λεωνίδας Καρακατσάνης: κιθάρα, φωνή
Χάρης Λαμπράκης: Νέι
Δημήτρης Μικέλης: ούτι
Μιχάλης Νιβολιανίτης: κρουστά, μαντολίνο, φωνή
Γιάννης Νοταράς: κρουστά
Βασίλης Τζαβάρας: κιθάρα, φωνή


Οι Take the money and run ξεκίνησαν το 1995 παίζοντας Blues και Jazz με μια πιο ηλεκτρική προσέγγιση. Από το 1997 μέχρι το 1999 έγραφαν μουσική για το θέατρο και εμφανίζονταν ενίοτε σε διάφορες μουσικές σκηνές. Το 2000 η μουσική τους καταστάλαξε στο ακουστικό στιλ που διατηρούν μέχρι σήμερα, με αφετηρία το Swing των ΄30 και επιρροές από τους Django Reinhardt, Fats Waller, Duke Ellington αλλά και σύγχρονους δημιουργούς όπως ο Tom Waits. Το 2001 γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν για 3 χρόνια με το Λουκιανό Κηλαηδόνη. Το 2003 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο "How the story goes". Στα κομμάτια του δίσκου περιγράφεται η ζωή μιας φιλήσυχης συμμορίας της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης...

Οι Take the money and run είναι οι:
Βασίλης Τζαβάρας: πιάνο, κιθάρα, φωνή, μπάντζο, φυσαρμόνικα
Μελέτης Πόγκας: κιθάρες
Γιάννης Καραγιάννης: μπάσο
Γιάννης Νοταράς: κρουστά, drums, kazoo

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Talk Talk - I Don't Believe in You (Live at Montreux)


Remi «Street Serenade» live @ Κoo-Koo!

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

“Music you hear when you are walking down the street...”

Ο τραγουδοποιός Remi (Άγγελος Κυπριανός) παρουσιάζει στο Koo-Koo στις 23 Οκτωβρίου τo album του με τίτλο “Street Serenade”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα online. Πρόκειται για ένα πορτφόλιο τραγουδιών ενός μουσικού του δρόμου, που περιλαμβάνει folk, rock & roll, country, tango και pop μελωδίες, επηρεασμένες από  τους ήχους της πόλης…

Το μουσικό σχήμα «Remi» αποτελείται από τους:
Άγγελος Κυπριανός: Κιθάρα, φωνή
Ερμάνια Φαλλιέρα: Φωνή
Ηλιάνα Κορέτση: Βιολοντσέλλο
Γεράσιμος Ζαβιτσάνος: Ντραμς
Δημήτρης Λάππας: Μπάσο
Δώρα Θανοπούλου: Ακορντεόν
Δανάη Μωραϊτη: Βιολί
www.remiband.com

 

 

Doors open @ 21.00
Είσοδος: 12 ευρώ με ποτό

Κοο-Κοο Live Music Bar
Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 3450930, 693 3331003
www.kookoo.gr

Massive Attack sly


Isobel Campbell & Mark Lanegan - who built the road


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Sivert Høyem

O τραγουδιστής των σπουδαίων Madrugada, Sivert Høyem, θα πραγματοποιήσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις τις Ευρώπης.
Στο πρόγραμμα των συναυλιών του περιλαμβάνονται και 5 ελληνικές πόλεις, με την αρχή να γίνεται στα Γιάννενα και να ακολουθούν η Πάτρα, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

James

Στις 4 Οκτωμβριου στο ΠΑΟΚ σπορτς Arena ! ! ! ! !

Sade - Feel No Pain


The Doors - Love Street


Younger Brother - Train


Randy Crawford - Rio De Janeiro Blue


Monsieur Minimal missing you



Tindersticks rented rooms



gil scott - heron me and the devil


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ / LIQUID SOUL – KRAMA - VAISHIYAS

 



LIQUID SOUL – KRAMA - VAISHIYAS

FABIO & MOON

KREON - DJANE ZOI - TASH


Saturday 24 September 2011 CamoFlash proudly presenst. ***

---- GROOVESTAR fest 2011 4 international live act 3 locals dj s ----

----- at Mylos Apothiki Thessaloniki Adreoou Georgiou 56 (Sfageia Area) ----- 

INFO :
- doors open 00:00

- Presale ticket fee 20 EURO
- Presale points
* NO MORE D.Gounari 23 Nauarino
* BUBBLEGUM A.Papandreou 147 Neapoli
-Entrance fee at the door 25 EURO