Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Imany - You Will Never Know


Wolfsheim - Once in a Lifetime




Xstatic Presents: MOVIES ON DEXX

Τα πιο cool κινηματογραφικά πάρτυ της πόλης συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά στο νέο αγαπημένο μας στέκι!
Ξεχωριστά κινηματογραφικά τραγούδια αποτελούν το ιδανικό soundtrack για 3 φοβερές βραδιές στο Gasoline!

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου,
Ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος (BEST 92.6) και ο Γιώργος Μιχαλόπουλος (avopolis.gr) επιλέγουν ανατρεπτικά soundtracks και κάνουν την έκπληξη! 
The party starts @ 23.00
FREE ENTRANCE
GASOLINE, Γαργηττίων 23Α, Γκάζι

Opening night: The freestyle issue!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Bent - Magic Love


Red Hot Chili Peppers around the world


Ιωάννινα


Κτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, η πόλη των Ιωαννίνων, και πρωτεύουσα της Ηπείρου, είναι μια γραφική πόλη, που συμπλέει με τον πολιτισμό και συνδυάζει μια μακραίωνη ιστορία αλλά και μια κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική δραστηριότητα και άνθηση. Αποτελεί πόλο έλξης και σημείο αναφοράς πολλών επισκεπτών.Όχι τυχαία, φέρει την προσωνυμία «Πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών», αφού ανέδειξε μεγάλες μορφές και στα γράμματα και στις τέχνες, με πανελλήνια, και όχι μόνο, εμβέλεια. Η συμβολή τους, δε, στην αναγέννηση της χώρας μας ήταν τεράστια. Διεύρυναν τους πνευματικούς και πολιτιστικούς ορίζοντες, επέδρασαν καταλυτικά στη διαμόρφωση ιδεών και τάσεων και συντέλεσαν στην ανάπτυξη και εδραίωση του ελληνικού αλλά και πολλές φορές του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Τα παραδοσιακά κτίσματα, τα μουσεία, το Κάστρο, το υπαίθριο θέατρο Φρόντζου, μέσα στο αισθητικό δάσος της πόλης και ένας μεγάλος αριθμός σημείων της πόλης, με έντονη ιστορική και πολιτιστική αξία αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής. Το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας, που μέχρι και σήμερα κατοικείται, φαινόμενο σπάνιο παγκοσμίως, είναι ολόκληρο ένα αξιοθέατο με τις εκκλησίες του και ό,τι απέμεινε από το σεράι του Αλή Πασά. Το Πανεπιστήμιο, από τα καλύτερα της Ευρώπης, τα Νοσοκομεία, το ναυταθλητικό κέντρο και μια πληθώρα άλλων κτηρίων που φιλοξενούν αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο μαρτυρούν την εξέλιξη της πόλης στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας αλλά και την προσπάθειά της να καταστεί κοιτίδα ανάπτυξης και ζωντάνιας, συνδυάζοντας το παλαιό με το νέο και το παραδοσιακό με το σύγχρονο.


Στην παγωμένη λίμνη Ιωάννινα, 10.02.1929
Ένας περίπατος στα γραφικά δρομάκια του Κάστρου ξαναζωντανεύει τους θρύλους του Αλή-πασά και της κυρα-Φροσύνης, τις μνήμες του βυζαντινού παρελθόντος αλλά και της νεώτερης ιστορίας της πόλης.

Ψάρεμα στην λίμνη τα χρόνια του μεσοπολέμου


 Το Κάστρο, χτισμένο σε μια μικρή χερσόνησο που προβάλλει στη λίμνη Παμβώτιδα, είναι στη σημερινή του μορφή αποτέλεσμα των εκτεταμένων εργασιών που έγιναν από τον Αλή-πασά στις αρχές του 19ου αιώνα. Το κάστρο υπήρξε ο αρχικός πυρήνας της πόλης.  Αξιόλογα είναι επίσης τα παλαιά αρχοντικά της πόλης, όπως το σπίτι του Δεσπότη, το αρχοντικό Μίσιου και το σπίτι του πασά Καλού στα τείχη του κάστρου.





Η Καλουτσιανη Ιωαννινων το 1975
Σήμερα, το νησί είναι το μοναδικό στον κόσμο νησί λίμνης που κατοικείται. Η σύνδεσή του με την πόλη των Ιωαννίνων, γίνεται με καραβάκια, που εκτελούν ημερήσια δρομολόγια ανά μισή ώρα το καλοκαίρι και ανά μία ώρα το χειμώνα. Ο πληθυσμός του είναι 120 και πλέον οικογένειες οι οποίες ασχολούνται με τον τουρισμό και το ψάρεμα.
Ψάρεμα με καλάμια στη Λίμνη Ιωάννινα 1937-1938









Πηγή: Δήμος Ιωαννιτών

Godfathers live στις 10 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα

Από το 1985, όταν σχηματίστηκαν από τις στάχτες των Sid Presley Experience, μέχρι και σήμερα θεωρούνται μία από τις σπουδαιότερες rock’n’roll μπάντες που έβγαλε ποτέ η σκηνή της Βρετανίας. Και μόνο η αναφορά ορισμένων από τα διαχρονικά τραγούδια / δυναμίτες που, κατά καιρούς, έχουν ηχογραφήσει είναι αρκετή, χωρίς να χρειάζεται η – συνήθης – επίκληση της κριτικής αποδοχής τους και της, αρκετά μεγάλης, εμπορικής επιτυχίας που γνώρισαν.


Τα shows τους είναι, απλά, εκρηκτικά. Δύο ώρες γεμάτες από αγνό rock’n’roll, στην καλύτερη μορφή του, όπου το Βρετανικό φλέγμα συναντά το ακατέργαστο garage-punk των Stooges και των Ramones και μαζί δημιουργούν ένα μοναδικό κλίμα ελευθερίας και απόλυτης διασκέδασης. Όταν οι Godfathers βρίσκονται στη σκηνή, μέχρι και ο τελευταίος θεατής αισθάνεται ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί και επιφυλάξεις. Και η ώρα έφτασε να το νοιώσουν και οι Γιαννιώτες! Τη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο Boxx Live Stage, στις 10 το βράδυ!

Έναρξη: 22.00

Προπώληση: 12 ευρώ (café Ναυτάκια, Rock Shop)

I am waiting for you last summer - Solar wind


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Οι Κοζάκοι Της Ρωσίας

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χορευτικούς θιάσους της χώρας και η φήμη του έχει ξεπεράσει  εδώ και πολλές δεκαετίες τα σύνορα της χώρας. Μετά από πολλές παραστάσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα, οι «Κοζάκοι της Ρωσίας» απολαμβάνουν την αναγνώριση και την καταξίωση ακόμα και από τους απαιτητικούς λάτρεις του χορού.
Το πρόγραμμα του θιάσου είναι μια αποτύπωση της ζωής των Κοζάκων – μια πολιτιστική κληρονομιά πολλών περιοχών των Κοζάκων της Ρωσίας. Από τον ποταμό Ντον και τη Μαύρη Θάλασσα έως την Άπω Ανατολή. Ένα πρόγραμμα με περισσότερους από 20 χορούς, 50 τραγούδια και 10 σόλο μουσικές συνθέσεις, που μαγεύει και καθηλώνει με την επιδεξιότητα και την ομορφιά του, έχοντας στο ρεπερτόριό του κυρίως διάσημους ρωσικούς παραδοσιακούς χορούς, όπως οι «Lipetskaya Matanya», «Dancing Rivalry»  και φυσικά η διάσημη «Kalinka».
Οι Κοζάκοι, οι νότιοι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας ήταν ανέκαθεν από τις πιο φιλοπόλεμες και ατίθασες φυλές. Η ιστορία είναι γεμάτη από τα κατορθώματά τους. Καθώς ήταν ανυπότακτοι στους ηγεμόνες της Μόσχας προτίμησαν από το 16ο αιώνα να γίνουν πρόσφυγες και να οργανώσουν τις αταξικές κοινωνίες τους νοτιοδυτικά της χώρας. Με στρατιωτική πειθαρχία αλλά και δημοκρατική διάρθρωση έδωσαν βάση στη χρήση όπλων και την ιππασία. Οι Τσάροι μη μπορώντας να τους υποτάξουν τους αξιοποίησαν ως φρουρούς των συνόρων τους. Οι Κοζάκοι του ποταμού Ντον, του Δνείπερου και του Βόλγα, όταν χρειάστηκε υπερασπίστηκαν μέχρι θανάτου την ανεξαρτησία της χώρας τους. 90.000 στρατιώτες τους πολέμησαν τον Ναπολέοντα και πολλοί περισσότεροι πήραν μέρος στους δύο παγκόσμιους πολέμους.
Η ζωή και οι ηρωισμοί τους έγιναν θρύλος. Αποτυπώθηκαν με παραστατικότητα στους χορούς τους, οι οποίοι θεωρούνται σήμερα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής παράδοσης της Ρωσίας. Οι παραστάσεις τους αποτελούν ένα χορευτικό υπερθέαμα που συνεπαίρνει το κοινό με τη φαντασία και το δυναμισμό τους. Αντικατοπτρίζοντας την ανεξαρτησία, την περηφάνια και τη γενναιότητα τους δίνουν μια νέα διάσταση στην ψυχοσύνθεση αυτού του λαού και σε όλη τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο.


Με την υποστήριξη της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Θέατρο Badminton
Τιμές Εισιτηρίων:
Α ζώνη: 60€
Β ζώνη: 50€
Γ ζώνη: 40€
Δ ζώνη: 30€
ΦΟΙΤ.: 20€
Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία Θεάτρου Badminton  (με vouncher)
Αγορές για όλα τα θεάματα με Μετρητά
και με Πιστωτικές κάρτες
Παραδόσεις Κρατήσεων με Πιστωτικές κάρτες ή Κατάθεση σε τράπεζα
Άλσος Στρατού - Γουδή
Τηλ.: 211 10 10000, 210 8840600
Δευ - Παρ: 09:00 - 21:00
Σαβ: 10:00 - 21:00
Κυρ: 10:00 - 18:00
Σε περιόδους παραστάσεων τo Box Office παραμένει ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της κάθε παράστασης.
Από την Ticketnet.gr
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC (με vouncher)
Συντάγματος: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος - Αθήνα
Τηλ: 210 3246210, Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο: 09.00-20.00, Καθημερινές: 09.00-21.00
Αμαρουσίου (The Mall Athens): Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Θέση Ψαλίδι) - Μαρούσι, 1ος Όροφος,
Τηλ:210 6300410, Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο: 09.00-20.00, Καθημερινές: 09.00-21.00
Γλυφάδας: Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη - Γλυφάδα
Τηλ: 210 8984300, Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο: 09.00-20.00, Καθημερινές: 09.00-21.00
Πειραιά: Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154 - Πειραιάς
Τηλ: 210 4126460, Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο: 09.00-20.00, Καθημερινές: 09.00-21.00