Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

2ος ΟΡΕΝ πανελλήνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας, 23 Οκτωβρίου 2011 - 2nd ΜΤΒ Cross Country Challenge Naoussa 2011

Ο Ποδηλατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νάουσας -MTB CLUB NAOUSA- διοργανώνει Πανελλήνιο Αγώνα Ποδηλάτου Βουνού (MTB CROSS COUNTRY) στο όρος Βέρμιο για τις κατηγορίες Εφήβων/Νεανίδων - Ανδρών/Γυναικών (Open).
 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
 Κυριακή 23 Οκτωμβρίου 2011
  
 ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Έμπροσθεν του Δημοτικού Πάρκου, Νάουσα.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
Κυριακή 23/10/2011 Αγώνας Ποδηλασίας Βουνού –
MTB CROSS COUNTRY (Ατομικό Χρονόμετρο)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Λεπτομέρειες και υψομετρικά της διαδρομής θα δημοσιευτούν μέχρι την 20/9/2011.
Η συνολική διαδρομή θα είναι 42 km .
Η διαδρομή του αγώνα θα είναι άρτια σηματοδοτημένη 5 ημέρες πριν την εκκίνηση του αγώνα.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Η διαδρομή του αγώνα θα είναι άρτια σηματοδοτημένη και θα καλύπτεται σε όλο της το μήκος με κριτές, προσωπικό ασφαλείας, ιατρικό προσωπικό και τροφοδοσίες.  Η χρήση κράνους που απαιτείται από τους κανονισμούς UCI είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Κατά την διεξαγωγή του αγώνα απαγορεύονται ποδηλάτες μη συμμετέχοντες να βρίσκονται εντός της διαδρομής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:
23/10/2011, 10:30πμ. - Συγκέντρωση αθλητών έμπροσθεν του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας
23/10/2011, 11:00πμ. - Εκκίνηση Αγώνα
23/10/2011, με το πέρας του αγώνα – Απονομές βραβείων έμπροσθεν του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ:
Οι κατηγορίες αγωνιζόμενων ανδρών και γυναικών θα καταρτίζονται βάση ηλικίας και θα είναι οι εξής:

·         Κατηγορία Ι έως 29 (ηλικίες έως 29 ετών)
·         Κατηγορία ΙΙ  30+  (ηλικίες 30-39 ετών)
·         Κατηγορία ΙΙΙ 40+  (ηλικίες 40-49 ετών)
·         Κατηγορία ΙV 50+   (ηλικίες 50+  ετών)

Σε περίπτωση που οι κατηγορίες γυναικών δεν συμπληρώνουν 6-άδες τότε θα ισχύσει μία κατηγορία για όλες τις ηλικίες.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές - ποδηλάτες που ανήκουν στην Ε.Ο.Π. καθώς και OPEN (ανεξάρτητοι) αθλητές - ποδηλάτες.
Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του στον αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι αποδέχεται τους κανονισμούς της προκήρυξης και ότι είναι απολύτως υγιής και έτοιμος (σωματικά και ψυχικά) για την συμμετοχή του στον συγκεκριμένο αγώνα, αντιλαμβανόμενος όλους τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από την συμμετοχή του σε αυτόν. Κατ’ επέκταση, συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο με δική του ευθύνη και παράλληλα αναγνωρίζει ότι οι διοργανωτές, όπως και κάθε πρόσωπο που εργάζεται και εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα, δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη απέναντί του για τυχόν τραυματισμό του, καταστροφή ή απώλεια προσωπικού εξοπλισμού ή αντικειμένων, πριν κατά την διάρκεια ή και μετά τον αγώνα.
Κάθε αθλητής με την συμμετοχή του σε κάθε αγώνα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν απαιτεί καμία αποζημίωση για φωτογραφίες, βίντεο, στιγμιότυπα, αποτελέσματα με προσωπικά του στοιχεία ή συνεντεύξεις του κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν από τον διοργανωτή ή τους χορηγούς για ενημερωτικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της διοργάνωσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχών  μπορούν να υποβληθούν για όλους ως εξής:
1) στην ηλεκτρονική διεύθυνση   www.mtb-naousa.gr / ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2ο MTB CROSS COUNTRY CHALLENGE NAOUSA 2011 με την παράλληλη αποστολή του ονομαστικού καταθετηρίου τραπέζης στο FAX του MTB CLUB NAOUSA  23320 22297, ή καταβολή του ποσού συμμετοχής στην γραμματεία του αγώνα στις 23/10/2011
2) μέσω αποστολής φαξ της Δήλωσης Συμμετοχής στο MTB CROSS COUNTRY CHALLENGE NAOUSA 2011 (download από την ηλεκτρονική διεύθυνση   www.mtb-naousa.gr)   και του ονομαστικού καταθετηρίου τραπέζης στο FAX του MTB CLUB NAOUSA  23320 22297,
3) μέσω e-mail στο:info@mtb-naousa.gr με την παράλληλη αποστολή του ονομαστικού καταθετηρίου τραπέζης στο FAX του MTB CLUB NAOUSA  23320 22297,
4) ή επί τόπου έως και 30’ πριν την εκκίνηση του αγώνα στην γραμματεία του αγώνα, έμπροσθεν του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας.
Οι ανεξάρτητοι αθλητές που θέλουν να συμμετέχουν και δεν έχουν δελτίο ΕΟΠ θα συμπληρώνουν Υπεύθυνη Δήλωση στη γραμματεία , υπογεγραμμένη ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ότι είναι άνω των 18 ετών.
Ανήλικοι κάτω των 18 δεν μπορούν να συμμετάσχουν.
Οι σύλλογοι των αθλητών-αθλητριών με δελτίο ΕΟΠ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο FAX του Ποδηλατικού Φυσιολατρικού Ομίλου Νάουσας  23320 22297 ή στο email: info@mtb-naousa.gr
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές το αργότερο έως και 30’ πριν την εκκίνηση  του αγώνα.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για τούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας (cross country).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ / RADIOS / SPLIT CREWS / YELLOW FLAGS:
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Λεπτομέρειες και υψομετρικά της διαδρομής θα δημοσιευτούν μέχρι την 20/9/2011.
Η συνολική διαδρομή θα είναι 42 km .
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι έμπροσθεν του Δημοτικού Πάρκου της Νάουσας.
Η διαδρομή του αγώνα αποτελείται κατά κύριο λόγο από δασικούς δρόμους με πολλές εναλλαγές κλίσης (από απότομους έως και σχεδόν flat), από μονοπάτια, εναλλαγές εδάφους (πέτρες, χαλίκια, χώμα, κλαδιά, ρίζες, φύλλα κ.α.) και εναλλαγές τοπίου από ορεινό στα 1.335 μ. έως και ημιορεινό στα 350μ.
Η χρονομέτρηση θα είναι ατομική.
RADIOS: Θα υπάρχει ασύρματη επικοινωνία σε όλη την διάρκεια της διαδρομής από την εκκίνηση έως και τον τερματισμό για την αποφυγή τραυματισμών και άλλων απρόβλεπτων.
SPLIT CREWS: Στην κεφαλή, μέση και τέλος των αθλητών θα συνοδεύουν σε όλη τη διαδρομή μοτοσικλετιστές και αυτοκινητιστές για λόγους ασφαλείας και τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων μέσα σε αυτή.
YELLOW FLAGS: Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα είναι τοποθετημένοι κριτές, οι οποίοι σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος θα εφιστούν την προσοχή των αθλητών με κίτρινη σημαία.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 18€/αθλητή έως την 21/7/2011. Από την 22/7 και έπειτα ή επιτόπου στην γραμματεία το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 20€/αθλητή.
Οι κάτοχοι της κάρτας μέλους του MTB CLUB NAOUSA, έχουν έκπτωση 50% στο ανωτέρω ποσό.

(αν επιθυμείτε να αποκτήσετε την κάρτα μέλους του MTB CLUB NAOUSA και να έχετε έκπτωση 50% σε όλους τους αγώνες του σωματείου, πληροφορίες-λεπτομέρειες για τους τρόπους απόκτησής της δίνονται και στην ιστοσελίδα www.mtb-naousa.gr / Εγγραφή Νέου Μέλους)

Για να θεωρηθεί έγκυρη η δήλωση συμμετοχής μέσω διαδικτύου, πρέπει να καταβληθεί από έκαστο ενδιαφερόμενο ονομαστικά το ποσό των 18€ έναντι συμμετοχής στο 2ο MTB CROSS COUNTRY CHALLENGE NAOUSA 2011, στην φόρμα συμμετοχής μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα www.mtb-naousa.gr .
Λεπτομέρειες για τους τρόπους συμμετοχής δίνονται και στην ιστοσελίδα www.mtb-naousa.gr / Νέα-Ειδήσεις / Αίτηση συμμετοχής 2ο MTB CROSS COUNTRY CHALLENGE NAOUSA 2011

ΤΟΠΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:


Μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία και καταλύματα στην ιστοσελίδα www.naousa.gr .
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ:
Στην εκκίνηση, στον τερματισμό και σε τρία (2) σημεία εντός της διαδρομής  του αγώνα θα δίνονται δωρεάν energy jells, energy drinks, νερά, σάντουιτς κ.α., καθώς και περίπου στο μέσο της διαδρομής θα υπάρχει service depot.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα, στον 3ο νικητή  χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα. Επίσης για τους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών  θα δοθούν και χρηματικά έπαθλα ως εξής:

1ος: 300,00€
2ος: 200,00€
3ος: 100,00€

Σύνολο: 600,00€

Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα με το λογότυπο του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου