Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Καλειδοσκόπιο χρωμάτων και κίνησης στο «Βρυσάκι»


 

Ο πολυχώρος «Βρυσάκι» φιλοξενεί μια «αντισυμβατική» έκθεση φωτογραφίας, όπου η συλλογικότητα δημιουργεί ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων και κίνησης.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Η ιδρυτική ομάδα του χώρου τέχνης και δράσης «Βρυσάκι» έχει σαν όραμα έναν χώρο όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να μοιράζονται τις ιδέες και τις εικόνες τους με όλο τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται και η έκθεση φωτογραφίας «One» των Brigitte Πολέμη και Αλίκη «Ziggy» Χατζηπατέρα.
Η έκθεση φέρει τον τίτλο «One» από την προσπάθεια των δύο εικαστικών να περάσουν μέσω της φωτογραφίας τους το μήνυμα της συλλογικότητας, συνεργασίας και ενότητας. Αν και οι δυο τους δουλεύουν με διαφορετικά μέσα και έχουν διαφορετικές αντιλήψεις αναφορικά με την ιδέα του «One», οι ιδέες τους συμβιώνουν αρμονικά στο Βρυσάκι. Ο συνδυασμός των δυο αντιλήψεων έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός καλειδοσκόπιου χρωμάτων και κίνησης, όπου η φύση αποκτά ένα νέο, μοντέρνο σχήμα.
Η Brigitte Πολέμη, η οποία δουλεύει κυρίως με λάδια, φωτογραφία και mixed media, εκφράζει την ιδέα του «One» μέσω της κίνησης και της ενέργειας που βγαίνει από τα σώματα χορευτών. Η Αλίκη «Ziggy» Χατζηπατέρα εστιάζεται κυρίως στην φωτογραφία, αλλά ενίοτε πειραματίζεται με χρώματα νερού και γραφικά. Για την Χατζηπατέρα η έννοια του «One» εκφράζεται ως το συνονθύλευμα των εμπειριών που έχει αποκομίσει από τα ταξίδια της ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικά των πορτρέτων και των τοπίων της είναι το πάθος για χρώμα και η θετική ενέργεια.

Πληροφορίες: Χώρος Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι», Βρυσακίου 17, Πλάκα, 210 3210179, www.vryssaki.gr , διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 12.00 με 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου